ABSniffer USB Dongle 502 not working?


#1

Hi AB! I bought an 502 from you, but I can not earn any data from it.

BEFORE PLUGED INTO USB PORT:
$ dmesg | grep tty
[ 0.000000] console [tty0] enabled

AFTER PLUGED INTO USB PORT:
$ dmesg | grep tty
[ 0.000000] console [tty0] enabled
[ 319.776273] cdc_acm 5-2:1.0: ttyACM0: USB ACM device

$ lsusb
Bus 005 Device 003: ID 0451:16aa Texas Instruments, Inc.

$ usb-devices
T: Bus=05 Lev=01 Prnt=01 Port=01 Cnt=01 Dev#= 3 Spd=12 MxCh= 0
D: Ver= 2.00 Cls=02(commc) Sub=00 Prot=00 MxPS=32 #Cfgs= 1
P: Vendor=0451 ProdID=16aa Rev=00.09
S: Manufacturer=Texas Instruments
S: Product=TI CC2540 USB CDC
S: SerialNumber=53556387131965313502
C: #Ifs= 2 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr=50mA
I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=02(commc) Sub=02 Prot=01 Driver=cdc_acm
I: If#= 1 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=0a(data ) Sub=00 Prot=00 Driver=cdc_acm

$ ls /dev/ttyACM0
/dev/ttyACM0

$ [Errno 13] Permission denied: ‘/dev/ttyACM0’

$ sudo chmod 777 /dev/ttyACM§

$ echo “AT+SCAN?” > /dev/ttyACM0
$

NOTHING HAPPENS… :frowning:

$ miniterm.py /dev/ttyACM0 115200
— Miniterm on /dev/ttyACM0 115200,8,N,1 —
— Quit: Ctrl+] | Menu: Ctrl+T | Help: Ctrl+T followed by Ctrl+H —

NOTHING HAPPENS… :frowning:

Do some have an idea how can I use the device??
Thank you!


#2

Please append “\r\n” to the line end of the AT command.


#3

Please write down the command precisely! I’ve tried that everyform but the same resull: nothing. Thank you!


#4

The default baud rate is 9600 not 115200. I’m not master for linux. So I do some testing on my macOS.

  • Open a terminal and type miniterm.py /dev/tty.usbmodem93 9600. (it’s show as usbmodem93 on my laptop)
  • Open another terminal and type command echo AT > /dev/tty.usbmodem93. I got “OK” at miniterm screen.

Let me know if this work for you


#5

Update:

The default baud rate is 115200 not 9600.